Yaşam

Antik Yunan’dan sofralarımıza: Tavuk souvlaki tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk souvlaki, klasik tavuk şiş tarifinin daha sulu ve yumuşacık olması için limon ve sarımsakla marine edilerek yapılan bir Yunan yemeğidir. Yunan sokak lezzetleri arasında en sevilenlerden biri olan tavuk souvlaki tarifi, sıcacık pide, çoban salata ve cacık ile birlikte servis edilir.

Tavuk souvlaki tarifini yapmak için işe öncelikle limon kabuğu rendesi, zeytinyağı, karabiber, bal, tuz, kekik ve sarımsak ile hazırladığınız sosun içerisinde tavuk parçalarını marine ederek başlıyorsunuz. Bu marine etme işlemini ne kadar uzun tutarsanız tavuklarınız o kadar lezzetli olacak.

Marine olan tavukları şişe geçirerek ızgarada istediğiniz pişme seviyesine gelene kadar arkalı önlü olacak şekilde pişirin. Ardından sıcacık pidenin yanına tavuk souvlakiden koyarak yanına bir çoban salata ile servis edebilirsiniz.

TAVUK SOUVLAKİ TARİFİ

Tavuk Souvlaki Tarifi İçin Malzemeler;



  • 900 gram kemiksiz, derisiz tavuk göğsü ya da tavuk bonfile
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 büyük diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 2 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Tavuk Souvlaki Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Tavuk souvlaki tarifini yapmak için öncelikle tavuk etini kilitli bir torba içerisine koyarak et tokmağıyla 1,5 cm kalığında olacak şekilde dövün. Dövdüğünüz tavuk etlerini 5 cm uzunluğunda parçalar olacak şekilde kesin.

Adım 2

Tavuk hariç kalan tüm malzemeleri genişte bir kabın içerisine alın ve karıştırın. Ardından tavuk parçalarını da ekleyerek tüm sosun tavuklara temas etmesi için iyice karıştırarak yedirin. Kabın üzerini streç film ile kapatarak en az 4 saat mümkünse bir gece buzdolabında marine olması için bekletin.

Adım 3

Bir gece marine ettiğiniz tavukları buzdolabından çıkarın ve şişlere geçirin. Eğer kestiğiniz tavuk parçaları uzun geldiyse sıkıştırma yapmadan şişlere geçirmeye devam edin. Tavukları şişlere geçirdikten sonra avucunuzun içine alarak parmaklarınız ile sıkıp şekil verin.

Adım 4

Izgara tavanızı ocağa alın ve iyice ısıtın. Ardından bir peçeteyi yağa batırın ve yapışmasını önlemek için tavanın içerisini bu peçete yardımıyla birkaç kez silin. Tavuk souvlaki tarifi için hazırladığınız şişleri kızgın tavanın üzerine aralıklarla yerleştirin ve hiç müdahale etmeden pişirin. Bu aşamada şişleri maşa yardımıyla tavadan kaldırdığınızda sorunsuz olarak geliyorsa çevirin, eğer gelmiyorsa tavuk etinin pişmesi ve tavanın eti kendiliğinden bırakması için bir müddet daha bekleyin.

Adım 5

Tavukları her iki yüzeyi de istediğiniz pişme seviyesine ulaştıktan sonra ızgaradan alın ve bir tabağa koyarak soğumaması için üzerini kapatın.

Tüm tavuk souvlakileri pişirdikten sonra sıcak pide ve cacık eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
betturkey
istanbul eskort rehberi
istanbul eskort kızlar
güvenilir istanbul escort
elit escort istanbul
en iyi escort istanbul
adalar eskort rehberi
arnavutköy elit escort
ataşehir eskort
lüks escort avcılar
en iyi bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy eskort kızlar
elit escort başakşehir
bayrampaşa elit escort
en iyi beşiktaş escort
beykoz eskort bayan
en iyi escort beylikdüzü
beyoğlu eskort rehberi
escort büyükçekmece
çatalca eskort rehberi
çekmeköy lüks escort
en iyi esenler escort
esenyurt eskort bayanlar
eyüp eskort rehberi
escort fatih
gaziosmanpaşa profesyonel eskort
güngören eskort siteleri
elit escort kadıköy
vip eskort kağıthane
kartal eskort
güvenilir küçükçekmece escort
maltepe escort bayan
pendik eskort bayan
sancaktepe escort bayan
profesyonel escort sarıyer
şile escort
silivri eskort rehberi
profesyonel escort şişli
sultanbeyli eskort bayan
sultangazi eskort
lüks eskort tuzla
ümraniye güvenilir escort
lüks eskort üsküdar
lüks eskort zeytinburnu
istanbul escort
istanbul eskort